"שאני אעשה ניתוח שרוול?? מה פתאום! עולים אחרי זה במשקל"
- אלונה
- 19 בספט׳ 2020
- זמן קריאה 2 דקות
תראו, בשורה התחתונה - אחרי כל אחד מהניתוחים הבריאטריים אפשר לעלות בחזרה במשקל.
כן, ממש אחרי כל ניתוח, ועזבו את הסטטיסטיקות בצד.
מאז שפתחתי את המרכז הבריאטרי מגיעים אלי מטופלים רבים שחוששים מהקביעה של הכירורג לגבי סוג הניתוח המתאים להם. "שאני אעשה ניתוח שרוול? מה פתאום?? יש סיכוי הרבה יותר גבוה שאעלה אחר כך במשקל".
העניין הוא, שבפועל אני רואה עליות חוזרות במשקל בכל סוגי הניתוחים (גם אחרי מעקף תריסריון שנחשב לקיצוני מבין הניתוחים). אך רואה ללא ספק גם ירידה יפה במשקל ושמירה על הצלחת הניתוח בעקבות סוגים שונים של ניתוחים. ולכן, אני אומרת באופן חד משמעי -
סמכו על עצמכם.
אחד מתפקידי הכירורג בייעוץ לפני הניתוח הוא להתאים לאדם את הניתוח המתאים ביותר עבורו. הן מבחינת הפעילות הכירורגית, מצב רפואי, ודפוסי האכילה. לאחר הקביעה הזו - נסו שלא להתעכב בשאלות ותהיות. כמובן (!) שאפשר לקבל חוות דעת נוספת, אך משזו ניתנה - נסו לשחרר ולהתרכז כעת בפעולות הרבות שעליכם לעשות על מנת להתכונן לניתוח שעשוי לשנות את חייכם מקצה לקצה - כל עוד תיקחו את ההזדמנות הזו בשתי ידיים.
באילו פעולות מדובר?
הצלחת הניתוח תלויה ביכולת לשנות הרגלי תזונה.
נשמע קצת מאוס, לא?
זה העניין - הניתוח אינו מטה קסמים, והוא גם לא קואוצ'ר צמוד שיעלה לכם בכל רגע נתון את המוטיבציה לאכול בריא.
הניתוח הוא כלי.
כלי יקר, עם גורמי סיכון, עם השלכות ארוכות טווח, יש שיגידו - כלי קיצוני.
אבל הוא בסך הכל עוד כלי!
ייתכן שעד היום ניסיתם כלים אחרים - תפריטים, דיאטות, טיפול פסיכולוגי, NLP, מיידפולנס, ספורט אינטנסיבי... הניתוח הוא כלי אשר בשימוש נכון בו, יכול להיות ששינויים קטנים וגדולים בהרגלי האכילה יצליחו להתקיים בזכותו. הוא "מטשטש" חסמים פיזיולוגיים שאולי מקשים עליכם להתמיד בתזונה דלת קלוריות (מפחית רעב במנגנונים הורמונליים, מקטין קיבולת קיבה גדולה). העניין הוא, שהוא לא פותר כלל קשיים נפשיים או גורמים אחרים אשר במקרים רבים הם אלו הגורמים להשמנה הקיצונית. שינוי עמוק של הרגלי האכילה, בהתנהלות היום- יומית לאורך זמן, יהיה אולי אפשרי יותר מרגע שהכלי הזה יכנס לחייכם. אך ללא הבנה של שלל הגורמים בחייכם להשמנה, או לפחות נכונות לגלותם, יהיה זה לא נכון לסמוך על הניתוח שיוריד אתכם במשקל. הניתוח הוא התומך, במה שעד היום ניסיתם לעשות ולא צלחתם - לשנות הרגלים לאורך זמן!
במידה ואינכם בטוחים שניסיתם מספיק לשנות את הרגלי האכילה שלכם, או שאינכם בטוחים ששינוי הרגלי האכילה הוא הפתרון לבעיה שלכם - עצרו רגע, ועשו שוב חושבים.
הניתוח לא יצליח לכם אם לא תפנימו את הדבר שהוא כביכול פשוט:
הצלחת הניתוח תלויה בכם וביכולת של האוכל לתפוס מקום המתאים לחיים בריאים בגופכם.
"שמעי, מעולם לא שאלו אותי את השאלות האלה. ועברתי הרבה. מעולם לא התעסקתי בלמה אני אוכל, אלא רק במה: בכמויות, בסלטים ועוד קצת סלטים. פתאום אני מבין שאולי הסיבות שאני אוכל הן לא טובות לי".
אחד הכלים האהובים עליי לאכילה מודעת ולהבנת הגורמים השונים להשמנה בחיי המטופל הוא זה:
שאלות שיש לענות עליהן בסוף יום, ולפני טיפול:
למה אני אוכל?
מתי אני אוכל?
מה אני אוכל?
איך אני אוכל?
כמה אני אוכל?
איפה אני אוכל?
מענה אישי ופידבק מקצועי על התשובות לשאלות הללו מובילים לתובנות אדירות על הרגלי האכילה שלנו - על הגורמים שלנו לאכילה, על דפוסי חשיבה בעייתים, מגבילים ותוקעים, ועוד... כל אחד והחוויה שלו.
לסיכום,
לניתוחים בריאטריים השלכות שונות על הגוף - הן מבחינת סיבוכים ניתוחיים, סיכון לחסרים תזונתיים ובעיות גסטרואינטסטינאליות. אך היכולת לחוות הצלחה לאחר ניתוח בריאטרי לאורך זמן תלויה מאוד בנכונות של האדם לשנות את הרגלי התזונה שלו. בסבלנות, בפתיחות, ובמוכנות לקבל על עצמו תהליך פנימי ונפשי שהוא הכרחי להצלחת התהליך הפיזי שהוא מבקש עבור עצמו.
Comments